Nieuwsbrief 19/04 TRANSLATE

Nieuwsbrief 19/04 TRANSLATE

Google translate 

How do I translate the newsletter? Watch this video.

* Comment traduire la lettre avec les nouvelles de l'école? Regarde cette video.

Een nieuwsbrief gemist?
Alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden onder: "ouders - nieuwsbrieven".

__________________________________________________ 

Beste ouders en kinderen

De eindspurt is ingezet. Vanaf nu gaan we de laatste lijn in richting grote vakantie. Maar gelukkig staat er nog heel wat op het programma. Zaterdag is er Vormsel, de week erna komen de Eerste Communicantjes aan de beurt. De schoolreizen zijn ingepland voor de maanden mei en juni. Onze zesdeklassers trekken nog naar Antwerpen voor hun prijs in de Whizzkids-wedstrijd en de peuters mogen nog 1 keer nieuwe instappertjes verwelkomen. Je leest, op vbs de Watermolen is er elke dag iets te beleven.

Dinsdag is er ‘Vlaanderenleestdag’. Voor ons is er al 2 jaar elke dag leesdag. Ons ‘kwartiermakers’verhaal is nu goed ingeburgerd. Elke dag een kwartier lezen, snuisteren in boeken, voorgelezen worden... de max!

Volgende week trekken onze kleuters uit K1 richting Lauwe voor een bezoek aan de boerderij. De dag erna fietsen onze vijfdeklassers de boer op. Onze landbouwers staan dus centraal volgende week.

De infoavond rond opvoeden in een digitale wereld wordt afgelast wegens geen belangstelling. Jammer dat er niet ingegaan wordt op dit boeiende aanbod. We horen zo vaak over problemen met sociale media, over online pesterijen en de overdaad aan schermtijd. Het was de ideale kans om hier meer over te weten en te delen met anderen.

Onze bouwwerken gaan nu echt goed vooruit. De toiletten zijn al een tijdje in gebruik. Boven het Molenheem ligt het dak er al op en half mei starten de werken onder de turnzaal. De ongemakken rond deze werken blijven tot een minimum beperkt. Grote werken proberen we tijdens de grote vakantie te realiseren. Duimen maar dat alles zo vlot blijft lopen.

De aanmeldingen voor volgend schooljaar zijn afgesloten. We zijn blij met de komst van zoveel nieuwe peuters straks. Opnieuw een volle klas. Altijd jammer dat we niet voor elk kind een plaatsje kunnen reserveren.

We hopen nu toch echt op wat meer zon de komende periode. Onze speelweide ligt er nog te drassig bij. Onze eigen tuintjes zijn ook snel modderpoelen geworden. We merken bij elk sprankeltje zon dat kinderen opleven en genieten van het buitenspel en van de buitenlessen. We kijken er met zijn allen naar uit.

Voor straks een fijn weekend en nu al een dikke proficiat aan onze Vormelingen.

Directeur Jo

------------------------------------------------------------------------------------