Nieuwsbrief 18/10 TRANSLATE

Nieuwsbrief 18/10 TRANSLATE

Google translate 

How do I translate the newsletter? Watch this video.

* Comment traduire la lettre avec les nouvelles de l'école? Regarde cette video.

Een nieuwsbrief gemist?
Alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden onder: "ouders - nieuwsbrieven".

__________________________________________________ 

Beste ouders en kinderen

Vandaag zagen we heel wat uniformen van verschillende jeugdbewegingen. Op de foto zie je een zangstonde speciaal voor deze dag van de jeugdbewegingen. We zijn grote fan van deze organisaties waar jonge mensen zich wekelijks engageren om onze kinderen mee te nemen in grote en kleine verhalen. Leve de jeugdbeweging.

Gisteren was er ook de eerste leerlingenraad. De 12 verkozen leden mochten vertellen waar ze zich dit jaar zullen voor inzetten. Het voelde een beetje als het eerste schepencollege na de verkiezingen. Veel ideeën, veel drive, veel goesting... Benieuwd welke zaken deze jonge raadsleden dit jaar zullen verwezenlijken. Luka, Rosie, Elise, Oona, Lucie, Miro, Lisette, Ariana, Alex, Gaëlle, Magnus en Sem... veel succes in jullie leerlingenraad-avontuur!

Deze week was er ook opnieuw ouderraad. Een hele waslijst aan activiteiten komt ook dit jaar opnieuw jullie richting uit. Kleuterturnen, schaatsen, radio Bombastic, fuif, Sinterklaasorganisatie,... teveel om op te noemen. Wie Facebook heeft kan ook via deze weg de ouderraad volgen. Verslagen van ouderraad en leerlingenraad kan je raadplegen op onze website.

Deze week kwamen heel wat dieren langs in het eerste leerjaar. Ze trokken ook richting Duponzoo voor een bezoekje aan de winkel en aan de dierenarts. Echte dierenvrienden in het eerste leerjaar.

Dinsdag mocht iedereen op de klasfoto. Benieuwd naar het resultaat! Zodra we ze ontvangen, sturen we ze jullie richting uit.

Woensdag was er de tweede activiteit van ons ‘warme school project’. De kapiteins namen hun familieleden mee op tocht doorheen een leuk boek. De groepen groeien naar elkaar toe. In enkele groepen vinden ze al steun aan elkaar bij kleine probleempjes. Ook onze brievenbussen krijgen de eerste briefjes binnen. Kleine en grote verdrietjes die we daarna proberen aan te pakken.

Volgende week donderdag is er de eerste evaluatieavond. We nodigen jullie graag uit voor een gesprekje over het welbevinden van je kind. Dit keer geen cijfers noch rapport, gewoon een babbel over hoe je kind zich voelt op school, hoe je kind zich positioneert in de klasgroep, hoe je kind de schooltaken aanpakt. Na het gesprek nodigt de ouderraad jullie uit voor een drankje op ons terras.

Fijn weekend en graag tot volgende week.

Directeur Jo

 

------------------------------------------------------------------------------------