Nieuwsbrief 28/06 TRANSLATE

Nieuwsbrief 28/06 TRANSLATE

Google translate 

How do I translate the newsletter? Watch this video.

* Comment traduire la lettre avec les nouvelles de l'école? Regarde cette video.

Een nieuwsbrief gemist?
Alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden onder: "ouders - nieuwsbrieven".

__________________________________________________ 

Beste ouders en kinderen

Net voor de laatste bel, met radio Bombastic in de achtergrond de 39e nieuwsbrief van schooljaar 2023-2024. Wat vloog dat schooljaar alweer veel te snel voorbij. Straks sluiten de poorten voor 2 maanden, maar achter de poorten zal er nog heel wat gewerkt worden. Er moet de komende periode flink wat verhuisd worden om de intrek te kunnen nemen in de nieuwe klassen boven het Molenheem. Het vierde leerjaar zal volgend schooljaar een jaartje resideren in de zijbeuk van de kerk. Het derde leerjaar neemt dan weer de refter in. En de maaltijden? Die organiseren we in het feesthuis ‘t Brugske van meester Jean-Pierre. De opvang zal voor de kleuters tijdelijk verhuizen naar de speelzaal en voor het lager naar de veranda van het klooster. Het zal een beetje aanpassen zijn, maar je kan geen ei bakken zonder de schaal te breken.

Deze week werd nog een heel drukke week. De ouders uit het lager mochten de resultaten komen ophalen op dinsdagavond. Er werd uitvoerig gesproken over de resultaten van zoon- of dochterlief. Samen genieten van mooie prestaties, uitzoeken welke talenten naar voor komen, bekijken waar eventueel iets moet worden bijgestuurd,... Kortom, boeiende avond. Woensdag mochten de ouders van het zesde naar de proclamatie komen. Via een toffe film toonden onze zesdeklassers hun dromen voor de toekomst. Met een knap Franstalig lied schreven en zongen ze de muren vol met gemotiveerde dromen. Ze blonken in hun vel wanneer ze naar voor geroepen werden door een medeleerling die in enkele zinnen hun vriend of vriendin beschreef. Er vloeiden af en toe zelfs tranen omdat het afscheid zo nabij is. Hun kleinere vrienden uit het derde kleuter kregen ook een proclamatie tijdens de wensweek. Wat een week was dat voor die kleuters. Straks starten ze met lezen, schrijven en flink veel rekenen. Benieuwd hoe ze dat weer zullen aanpakken. Donderdag mocht het eerste leerjaar naar Duinpanne voor hun schoolreis. Een volle dag genieten in het zonnetje. De oudsten trokken dan weer naar Mol voor de 30e editie van Pennenzakkenrock. Met een rugzak vol verhalen slenterden ze huiswaarts. Het was vroeg... de bus van 6u30 na een lange proclamatieavond.

Vandaag draait Radio Bombastic de laatste plaat voor de uittocht van 2023-2024. Ze maken hierbij al reclame voor de volgende editie van hun fuif volgend schooljaar. Dankzij dit evenement mochten we een flink pak nieuwe boeken kiezen en kreeg de STEM-klas een injectie met heel wat nieuw materiaal. Het is indrukwekkend wat de ouderraad dit schooljaar allemaal op de mat toverde. Dank je wel! Dank ook aan de vele vrijwilligers voor alle hulp. Zonder jullie kunnen we nooit zoveel activiteiten organiseren. Een woord van dank ook voor wie ons verlaat. Abir en Stefanie gaan terug studeren en komen met een diploma op zak misschien terug onze richting uit. Ook juf Katrien gaat een nieuwe uitdaging aan bij de anderstalige volwassenen. Wie weet brengt ze hen wel eens mee naar ons boekenhuis. Dank ook aan Phebe, Elina en Valentine. Drie kinderverzorgsters in opleiding die elke dag het beste van zichzelf gaven.

Proficiat met jullie behaalde diploma. Op naar een leven in dienst van de kleinsten. Wie weet op vbs de Watermolen. We nemen ook afscheid van onze wijkwerker Miriam die verhuist.

Voor volgend schooljaar zijn de vrijgekomen vacatures alweer opgevuld. Op donderdag 28 augustus zitten we met het volledige team samen om van schooljaar 2024-2025 weer een formidabel jaar te maken. Jullie zijn welkom, diezelfde dag, vanaf 15u30 voor een bezoekje aan de nieuwe klas. Graag tot dan. Er volgt nog een uitnodiging.

Jullie hebben al massaal hesjes voor komend schooljaar besteld. Mocht er nog iemand één nodig hebben, je kan je nog steeds wenden tot het secretariaat. Ook voor turntruitjes kunnen jullie daar tijdens de meet en greet terecht.

Volgend schooljaar is er opnieuw opvang op woensdagnamiddag. Volgend schooljaar organiseren we dat tot 17u op vraag van een aantal ouders. We kregen heel wat positieve feedback over onze opvang en de leuke activiteiten die aangeboden worden. Altijd leuk voor onze crew om dat te horen.

Straks is er een spetterende kermis op de Watermolen. Voor onze kinderen is het speeldorp een niet te missen activiteit. Hieronder de folder. Alvast welkom!

Onze kalender voor volgend schooljaar wordt dagelijks geüpdatet. Neem alvast een kijkje via onze website. De foto’s van dit schooljaar laten we nog even staan. Half augustus verdwijnen de recente activiteiten en maken we plaats voor nieuwe avonturen. Nu al even vermelden dat we volgend jaar voor de kleuters ook naschools muziekles organiseren. Leen Hauspie zal de kleuters op dinsdag meenemen in een muzikaal verhaal gebaseerd op Children’s Music Laboratory. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met alle bouwstenen van de muziek. Luisteren, zingen, bewegen, musiceren, noten lezen... Op verschillende manieren worden ze aangezet om muziek actief te beleven. We kijken er naar uit. Daarnaast organiseren we ook weer alle naschoolse sportactiviteiten.

Wie een tof boek ontdekt mag een foto sturen van je lezende kind en het boek. Als je ons kan overtuigen om dit ook te lezen, dan krijg je een boekenbon na de vakantie. Lezen is de max, we nemen elke dag minimaal een kwartier de tijd om te lezen. Willen jullie dit tijdens de vakantie voor ons verderzetten? Lezen is zo belangrijk, het zou jammer zijn om dit 2 volle maanden niet te doen en niet te onderhouden. Lezen is de sleutel tot vele successen, meer reclame kunnen we echt niet maken.

Voor allen een keitoffe vakantie met tijd voor jezelf en je naasten. Geniet van kleine of grote uitstapjes. Geniet vooral van even rust. Laten we samen duimen voor een zonnige periode. Supporter met zijn allen voor onze Rode Duivels en geniet van alle sportieve prestaties van onze atleten. Hierbij een dikke proficiat aan oud-leerling Yoni Hamelin die deze week wereldkampioen jetskiën bij de profs werd in Italië.

Graag tot 29 augustus op de meet en greet of tot maandag 2 september voor de start van een nieuw schooljaar.

Directeur Jo

-------------------------------------------------------------------------------