Nieuwsbrief 22/10 TRANSLATE

Google translate 

How do I translate the newsletter? Watch this video.

* Comment traduire la lettre avec les nouvelles de l'école? Regarde cette video.

Een nieuwsbrief gemist?
Alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden onder: "ouders - nieuwsbrieven".

_____________________________________________________

Beste ouders en kinderen

Vandaag zagen we heel wat uniformen op school. Dag van de jeugdbeweging... een dikke proficiat en dankjewel aan de vele leidsters en leiders die elke week gratis, belangeloos klaarstaan om de kinderen een boeiende namiddag aan te bieden. Dank ook aan Chiro Tsjoef om ons dit jaar al enkele keren te depanneren in de refterdienst. Fijn om steeds op jullie te kunnen rekenen. Jullie zijn allen kanjers!

In hetzelfde kader werkte Marthe gisteren op onze school. Marthe was één van de 13 000 leerlingen die voor ‘Youca day’ een dag aan de slag ging en haar loon schonk aan diverse projecten in de Filipijnen en in Brazilië. Hun inzet is bewonderenswaardig.

Morgen gaan ruim 750 mensen op spookjesjacht op de Warande. Het wordt een spannende avond. We bibberen nu al... Dank aan de vele mensen die deze activiteit mogelijk maken.

Nog één week en dan is er een weekje herfstvakantie. Met de huidige cijfers rond corona lijkt dit net op tijd te gaan komen. Het lijkt vooral in de scholen weer de verkeerde kant op te gaan. Gelukkig zijn de getroffen kinderen niet echt ziek. Laat ons hopen dat we na de herfstvakantie niet opnieuw allerlei bijkomende maatregelen moeten treffen. We blijven inzetten op handhygiëne en ventilatie van de klaslokalen.

Volgende week nemen we ook afscheid van 2 monumenten op school. Kinderverzorgster Viviane en juf Hilde (L) nemen na zoveel jaren trouwe dienst afscheid van de school. Ze mogen genieten van een verdiend pensioen. We hopen stiekem dat ze af en toe nog eens langskomen als leesmama of gewoon om dag te zeggen. Nu al een dikke dankjewel dames voor jullie gedrevenheid, inzet en passie voor de job.

Na de herfstvakantie stappen er ook weer een aantal peuters in. We kijken al uit om 9 jaar met hen op stap te gaan. Welkom allemaal.

Het boeken(t)huis draait op volle toeren. Elke woensdag krijgen een aantal kinderen extra taalstimulansen. Het is genieten als we zien hoe gretig ze deze input oppakken. Leren start met een goede taalbeheersing. Ook in het verdere schooljaar bieden we nog andere kinderen de kans om hier gebruik van te maken.

Een fijn weekend en graag tot morgen op de Warande.

Directeur Jo