Nieuwsbrief 26/05 TRANSLATE

Nieuwsbrief 26/05 TRANSLATE

Google translate 

How do I translate the newsletter? Watch this video.

* Comment traduire la lettre avec les nouvelles de l'école? Regarde cette video.

Een nieuwsbrief gemist?
Alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden onder: "ouders - nieuwsbrieven".

__________________________________________________ 

Beste ouders en kinderen

Hoe plezant was dat... Kamperen op de hoeve de Heerlijkheid. Samen met alle vriendjes van de klas op ontdekkingstocht naar vleermuizen. Op woensdag tenten uitzetten en al eens wegdromen over de donderdagnacht. Op donderdag genieten van de natuur, samen tafelen en eindelijk samen slapen in de grote tent. Onze vierdeklassers hebben er alvast enorm van genoten. De kinderen uit het vijfde en zesde mogen volgende week in de voetsporen treden en op bosklas vertrekken naar Massembre. Het zonnetje belooft van de partij te zijn. Uit ervaring kan ik vertellen dat het domein prachtig is en dat er uren te weinig zijn om alles te ontdekken. Veel plezier allemaal.

Deze week trokken onze kleuters uit K2 en de kinderen van het derde leerjaar naar de Gavers. Onze peuters vertoefden in de Warande. Juf Katrien trok zelfs naar IJsland op Erasmus. Aan buitenlucht dus geen gebrek. Onze speelweide is voor het eerst dit jaar netjes gemaaid. De vorige weken kregen de bijen daar alle kansen. Nu is het onze beurt om volop te genieten van deze weide. Onze buitenklassen bieden kans om het klaslokaal even achter te laten. Zomer... We zijn er klaar voor!

Vandaag kwam Rosalie uit Noorwegen langs. Ze is haar vriendjes na al die tijd niet vergeten, maar ook omgekeerd geldt hetzelfde. Mochten we nu eens allen naar haar school op schoolreis kunnen...

Onze derde kleuterklas startte donderdag met de tweede reeks watergewenning. Ze trekken daarvoor drie weken richting Lagaeplein. Nog eens genieten van ons oude, vertrouwde zwembad. Het was een fijn weerzien en smaakt naar meer zwembeurten daar.

De goedkeuring voor onze bouwwerken is binnen. We duimen voor een vlotte realisatie van al onze plannen. Een nieuwe klas voor het derde kleuter, een nieuw lokaal voor het vierde leerjaar. Een extra grote ruimte voor het derde leerjaar, een mezzanine voor leerjaar 2, extra toiletten voor de kleuters, nieuwe raampartijen onder de turnzaal, de kleuterklas voor K2 zal vernieuwd worden, een refter boven het bureau en heel wat extra terrassen op de grote speelplaats. Eens alles in gebruik krijgt het peuter dan een extra klaslokaal, net als het vijfde leerjaar. Het zal een metamorfose worden de komende twee jaar. We kijken er naar uit.

Voor straks een fijn Pinksterweekend. Geniet van het zonnetje, geniet van het gezin en graag tot dinsdag.

Directeur Jo

-----------------------------------------------------------------

Naschoolse sport
Volgende week enkel voor L1-L2-L3 (dansen en omnisport)
Les voor L4-L5-L6 wordt later ingehaald.

----------------------------------------------------------------- 

Ouderraad
Dinsdag 30 mei om 20u in het personeelslokaal.
Samen plannen smeden voor het komende schooljaar... Je komt toch ook?

----------------------------------------------------------------- 

Sleutel 6 onderzoek
In het kader van beter leesonderwijs nemen we deel aan het ontwerp van ondersteunende materialen.
Dank om de brief in de boekentas te ondertekenen en dinsdag terug mee te geven.

----------------------------------------------------------------- 

Sportdag kleuterafdeling
Donderdag 1 juni sporten alle kleuters samen. Picknick niet vergeten.

----------------------------------------------------------------- 

Watermolen Feesten
Van vrijdag 7 juli tot en met 9 juli is onze speelplaats gastheer van de Watermolen Feesten. Het belooft een fantastisch feestweekend te worden voor klein en groot. Zeker noteren in jullie agenda. Zie ook de flyer voor het speeldorp. Samen gemeenschap vormen is zeker ook samen een feestje bouwen.

Veel succes alvast aan de werkgroep die dit in handen pakt!

-----------------------------------------------------------------