Nieuwsbrief 26/04 TRANSLATE

Nieuwsbrief 26/04 TRANSLATE

Google translate 

How do I translate the newsletter? Watch this video.

* Comment traduire la lettre avec les nouvelles de l'école? Regarde cette video.

Een nieuwsbrief gemist?
Alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden onder: "ouders - nieuwsbrieven".

__________________________________________________ 

Beste ouders en kinderen

Wat een fijne week alweer. Onze kleuters uit K1 trokken erop uit naar de boerderij in Lauwe. Proeven van verse melk, pony rijden, dieren aaien en op een echte tractor zitten. Wat een plezant bezoek was dat. Ook de grotere leerlingen uit L5 trokken de boer op. Een supertoffe jaarlijkse traditie voor onze vijfdeklassers. Elk jaar opnieuw genieten van het landbouwleven.

We zetten ook in op duurzaamheid. Onze derdeklassers leerden alles over de batterijen en de recyclage ervan. Ze trokken ook naar de groenkar en het mobiele recyclagepunt. Vorige week maakten ze de buurt rond het Shopping schoon. Geen woorden, maar daden voor onze leerlingen. De wereld kan je enkel mooier maken als je zelf je steentje bijdraagt.

Vorig weekend genoten we van de mooie Vormselviering. Dank aan allen die hiervoor hun steentje bijdroegen. Onze jonge gasten straalden in hun mooiste pakjes. Morgen is het dan de beurt aan onze Eerste Communicantjes. Greta en de juffen zijn al dagen in de weer om de viering in een schitterend kader te kunnen organiseren. We kijken er naar uit.

Dinsdag was er Vlaanderenleestdag. Bij ons is het elke dag leesdag! Het kwartierlezen blijft zorgen voor leesuitdaging. We merken dat onze kinderen steeds liever naar boeken grijpen. Bedankt om ook thuis boeken blijvend in de kijker te plaatsen. Lezen is de sleutel tot leren, zonder lezen geen leerwinst, maar lezen is vooral leuk. Even in het hoofd van de schrijver kruipen, lezen is denken met andermans hoofd. Volgend jaar willen we via de website elke maand een boek in de kijker plaatsen. Er is zoveel schitterend materiaal op de markt. Wekelijks komen er nieuwe boeken bij in het boekenhuis of in één of andere klasbibliotheek. Elk boek is elke euro meer dan waard! Jentl Meert mag maandag een boek kiezen. Hij wint de fotowedstrijd. Zijn ‘op het hoofd’ leesfoto is verkozen tot grappigste inzending. Proficiat Jentl.

Juf Griet is deze week op Erasmus. Ze leert in Valencia alle knepen van het vak in outdoor education. We willen in de toekomst nog meer inzetten op deze ‘buiten’lessen. Onze kleuters uit K3 trokken deze week al naar de Warande. Wist je dat ze daar nu ook een echte buitenklas ontworpen hebben, waar scholen gebruik van kunnen maken? Wij zijn alvast fan!

Voor straks een fijn weekend, proficiat aan de communicantjes en geniet volgende week van de voorspelde 20 graden! Tot maandag. Niet vergeten dat we woensdag 1 mei een vrije dag hebben wegens feest van de arbeid.

Directeur Jo

------------------------------------------------------------------------------------