Nieuwsbrief 14/06 TRANSLATE

Nieuwsbrief 14/06 TRANSLATE

Google translate 

How do I translate the newsletter? Watch this video.

* Comment traduire la lettre avec les nouvelles de l'école? Regarde cette video.

Een nieuwsbrief gemist?
Alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden onder: "ouders - nieuwsbrieven".

__________________________________________________ 

Beste ouders en kinderen

Gisteren trokken onze kleuters uit K3 richting zee. Woeste Willem stond hen op te wachten. Het werd een spetterende dag onder een klein maar deugddoend zonnetje. Samen ravotten in het zand, turen naar de horizon, dansen en zingen met de piraat... Heerlijk!

Onze zesdeklassers trokken dan weer naar Ieper. Ze fietsten de Vredesroute. Reeds voor de tiende keer werd deze fietstocht van 45 kilometer aangevat door onze oudsten. Van Essex Farm via Tyne Cot en nog vele andere locaties naar Hill 60. Op elke locatie stilstaan bij wat er ruim honderd jaar geleden misliep. De link leggen naar Oekraïne, naar Gaza, naar Jemen, naar... We blijven hierop inzetten. De leerlingen mogen deze uitstap straks uitgebreid samen evalueren. Opnieuw kansen om te verwoorden welke indrukken deze plaatsen nalieten.

Deze week was er de frietjesdag. Tientallen kilo’s frietjes vonden hun weg naar de buikjes van onze kinderen. De frikandellen of kaaskroketten smaakten er heerlijk bij. Dank aan de leerlingenraad om dit weer op de kalender gezet te hebben.

Maandag start voor de Rode Duivels hun EK. Jullie hebben waarschijnlijk al het grote scherm opgemerkt op de fietsenstalling. Daar kunnen jullie allen samen de wedstrijden van onze Duivels volgen de komende weken. Laat ons hopen dat dit tot de finale gaat. Maandag is onze straat om 16u niet meer toegankelijk voor alle voertuigen. Dank om hier rekening mee te houden. De parking blijft open en de thuisrijen kunnen gebruikt worden.

Volgende week staat onze sportdag op het programma. Een dagje met zijn allen sport en spel. De kleinsten blijven op school en de grootsten gaan richting Warande. Het wordt een sportieve dag!

Nog maar 2 weken en het schooljaar zit erop. Voor komend schooljaar hebben we de puzzel gelegd. In het kleuter blijven alle juffen op post in hun gekende klassen. Voor het lager zijn er toch wel wat verschuivingen. De bouwwerken zullen volgend schooljaar ook een impact hebben op onze organisatie. Het derde kleuter zal op 2 september hun intrek nemen boven het Molenheem. Het gebouw waar K2, L3 en L4 hun klas hebben zal echter een aantal maanden een werf worden. Ook de refter voor de kleuters kan niet gebruikt worden. We hebben gelukkig alternatieven gevonden. Maar we duimen voor een vlotte bouw zodat we snel weer alles ‘normaal’ kunnen doen. Meer info volgt via de website.

Voor straks een fijn weekend. Voor de Rode Duivels een goed EK en voor de Watermolen feesten veel volk voor het grote scherm en natuurlijk op de feesten zelf!

Directeur Jo

 

-------------------------------------------------------------------------------