Nieuwsbrief 17/05 TRANSLATE

Nieuwsbrief 17/05 TRANSLATE

Google translate 

How do I translate the newsletter? Watch this video.

* Comment traduire la lettre avec les nouvelles de l'école? Regarde cette video.

Een nieuwsbrief gemist?
Alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden onder: "ouders - nieuwsbrieven".

__________________________________________________ 

Beste ouders en kinderen

De weergoden waren ons Vlerk-avontuur niet gunstig gezind. Hopelijk brengt de nieuwe week geen regen mee en kunnen we naar de Heerlijkheid voor het vleermuizenproject.

De grootouders uit leerjaar 3 genoten gisteren van een namiddag op de schoolbanken. Sommigen zien het zitten om terug in te stappen. Helaas... We zitten vol.

De bouwwerken zijn volop bezig, maar ook onze kinderen bouwen in de STEMklas knappe constructies. Wie meer wil zien kan dit via onze website.

Gisteren mochten we langsgaan bij Synamedia. Dit videotechnologiebedrijf met Belgische vestiging in de Luipaardstraat schonk ons 30 laptops. Vanaf 1 september kunnen we die volop inzetten in de klassen en zeker voor onze typlessen in het vierde leerjaar zijn deze meer dan welkom. Bij het bezoek aan dit bedrijf trokken we grote ogen. We hebben al plannen om met onze zesdeklassers langs te gaan. De kinderen die hier graag met onze leerlijn computationeel denken aan de slag gaan zullen daar versteld staan van wat dit bedrijf te bieden heeft. Wie weet zijn straks enkele van onze kinderen de programmeurs van de toekomst.

Woensdag was de laatste beurt boekenhuis voor dit jaar. We sloten de werking af met een feestje. Samen aan tafel en daarna nog wat leuke talige spelletjes. Samen bouwen aan de Nederlandse taal... topidee!

De ouderraad steunt volop onze leeswerking en straks mag elke klas een budget van 120 euro spenderen aan nieuw leesmateriaal. Ook voor onze STEMklas komt er een som van 1 000 euro onze richting uit. Allemaal dankzij de inzet en de aanwezigheid op de eerste Bombastic-fuif. Op naar een tweede editie!

In de peuterklas zijn maandag nog eens 3 peuters ingestapt. Dit was de laatste instapdatum voor dit schooljaar. De groep is serieus gegroeid en de klas groeide mee. Gelukkig kunnen we na de verbouwingen een extra lokaal voorzien voor de peuters. Maar in de grote speelzaal hoor je hen niet klagen. Wist je dat ze zelfs een heuse fitnesshoek hebben?

Volgende week komen de grootouders uit het vijfde langs om te genieten van ons eigen Eurosongfestival. Laat ons afspreken dat we er zo geen mediacircus van zullen maken als vorig weekend. Gewoon samen genieten van een leuke performance op coole muziek.

Even melden dat we de fiscale attesten vandaag nogmaals gemaild hebben. Niet ontvangen? Contacteer ons.

Straks genieten van Sinksen 2024 en graag tot dinsdag voor meer belevenissen op vbs de Watermolen.

Directeur Jo

-------------------------------------------------------------------------------