Nieuwsbrief 15/09 TRANSLATE

Nieuwsbrief 15/09 TRANSLATE

Google translate 

How do I translate the newsletter? Watch this video.

* Comment traduire la lettre avec les nouvelles de l'école? Regarde cette video.

Een nieuwsbrief gemist?
Alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden onder: "ouders - nieuwsbrieven".

__________________________________________________ 

Beste ouders en kinderen

Woensdag kwamen we met zijn allen samen om het schooljaar passend in te zetten. Het jaarthema ‘Bouwen aan een warme school’ werd uitvoerig in de kijker gezet tijdens de fijne startviering. Ook tijdens de infoavonden kregen jullie wat uitleg rond ons jaarthema. We kijken er naar uit om met de goede voornemens aan de slag te gaan. Samen bouwen is altijd tof, maar het zorgt ook wel af en toe voor pittige momenten. Daar kunnen de bouwers en verbouwers onder jullie wel van meespreken. Samen aan hetzelfde touw trekken en de blik op de goede toekomst en dan lukt dit wel.

Volgende week woensdag staat de eerste pedagogische studiedag op het programma. Professionalisering is super belangrijk. Levenslang leren, ook voor leerkrachten. Zaterdag is er dan het vroege schoolfeest. We moeten ervan profiteren zolang beide speelplaatsen nog niet in de steigers staan. We hopen op een massale opkomst voor onze GP Debaets. Hierbij een oproep om zeker om 18u te supporteren voor ons schoolteam. De wedstrijd tussen alle scholen van onze scholengemeenschap belooft een spannende thriller te worden.

Terwijl ik deze brief schrijf zie ik kinderen buiten sporten. Op het terras zit het vijfde leerjaar te ‘groeitalen’... Wat dit is moeten jullie hen echt eens vragen. Ook op de kleuterspeelplaats is er heel wat animo. In het tuintje zie ik kleuters experimenteren in een waterschelp... Zolang we kunnen genieten van het zonnetje doen we dit.

Ons muzisch lokaal was heel de week het podium voor heel wat diverse activiteiten. Dramatiseren, poppenkast, schimmenspel,... tot dans en zang. Zoveel muzische talenten kent onze school. In den Ateljee werd er weer heel wat gebouwd en geëxperimenteerd met diverse materialen. Ook onze vernieuwde computerklas biedt heel wat mogelijkheden. Er zijn 15 nieuwe Chromebooks aanwezig en alle materialen voor computationeel denken zijn voorradig. Barco mag al uitkijken naar nieuwe ingenieurs. Ook ons boeken(t)huis ademt weer leesplezier uit. Volgende week belonen we de inzendingen uit de vakantieleesopdracht. We ontvingen heel wat foto’s. Jullie hebben met zijn allen heel wat vakantieleesplezier beleefd zo te zien. Voor ik het vergeet nog even vermelden dat onze kookcorner alweer heerlijke gerechtjes opleverde deze week. Nu hangt er nog een zalige koekjes geur.

Zoveel aanbod, zoveel kansen, elke dag opnieuw. Voor ieder talent iets. Vergeet niet deel te nemen aan de talentenveiling van onze ouderraad. Er staat al heel wat leuks om op te bieden... Deelnemen, zeker doen! Alle info op onze website.

Fijn weekend en graag tot maandag. Voor de sportievelingen op GP Debaets... Tijd voor een ultieme training.

Directeur Jo

 

 -----------------------------------------------------------------------------