Nieuwsbrief 07/10 Translate

Google translate  

How do I translate the newsletter? Watch this video.

This tool can also be useful for parent / teacher communication.

* Comment traduire la lettre avec les nouvelles de l'école? Regarde cette video.

Cet outil peut également être utile pour la communication parent / instituteur.

--------------------------------

Beste ouders en kinderen

Bedankt voor de medewerking woensdag. De filmcrew was verwonderd dat we met zoveel zijn en toch zo stil kunnen zijn. We zijn trots op onze bakker Lieven en Jessie. Al zoveel jaren een super warme ‘warme bakker’. We kijken nu al uit naar de première van de film ‘the last front’. Onze kleine gemeenschap van de Watermolen komt nog maar eens positief in het nieuws. Ik kan al verklappen dat Lieven met bolhoed en Jessie met kanten kleed er prachtig zullen uitzien in de film.

Ik kreeg wat vragen rond de facturen. Die komen vandaag jullie richting uit. Voor informatie kan je steeds terecht bij Barbara op het secretariaat. Dit elke dag van 8u tot 13u. Bedankt om de facturen stipt te betalen. Ook wij hebben leveranciers die tijdig betaald dienen te worden. Bij betalingsmoeilijkheden mag je altijd contact opnemen. We zoeken samen naar een oplossing.

Deze week stonden onze leerkrachten in de kijker tijdens de dag van de leerkracht. Ook via deze weg nog eens een dikke pluim voor hun inzet, elke dag opnieuw. Hun grootste dank krijgen ze elke dag van de kinderen. Zien hoe ze groeien en openbloeien, hoe ze evolueren van peutertje naar jonge zelfstandige kinderen, daar kan geen geschenk tegenop.

Deze week stond de eerste leerlingenraad op het programma. Het was weer genieten om te ervaren hoe zij school zien en willen zien. Ze zijn zich ongelooflijk bewust van wat goed gaat en van wat beter kan. Ze steken vol toffe ideetjes om onze school nog warmer en gezelliger te maken. Leve de leerlingenraad!

De inschrijvingen voor Spookjesslot gaan hard. Wees er snel bij om nog in te schrijven. Het wordt meer dan de moeite waard. Lekker samen griezelen in een schitterend decor op de Warande. Brrrrr.

Intussen draaien de klassen op volle toeren. De eerste maand is voorbij gevlogen. De nieuwe leerlingen zijn opgenomen in de klasgroep, de juffen en meester zijn getest en goed bevonden, de klassen voelen als een tweede thuis en de refters draaien overuren. Kortom ‘school... het leven zoals het is.’

Voor allen een fijn weekend met een heerlijk zonnetje en heel graag tot maandag voor een nieuwe week vol groeikansen.

Directeur Jo

--------------------------------------------------------

Enkele weetjes

  • donderdag 27/10: oudergesprekken zonder rapport (NIEUW)
  • Toonmoment vrijdag 14/10: eerste leerjaar op ons podium om 14u45
  • Klasfoto’s zijn klaar: 2 euro per foto (meer info volgende week)
  • KVK-nieuws: zie hieronder
  • Dinsdag 25 oktober: ouderraad om 20u (personeelslokaal)
  • Maandag 24/10: bezoek peuterklas voor instappertjes na de herfstvakantie (uitnodiging volgt)

---------------------------------------------------------- 

NIEUWS UIT KVK

Beste kinderen en ouders, 

Zondag versloegen onze Kerels leider Antwerp met 2-1 in het eigen Guldensporenstadion.

En ook de volgende thuiswedstrijd belooft weer een superbelangrijke te worden: De Derby tegen Zulte. Op zaterdag 15 oktober 2022 om 16u ontvangen we de buren in eigen huis.

Als school slaagden jullie al eerder voor onze KVK Scholenchallenge en daarom hebben we een aanbieding voor jullie in petto. Met jullie kunnen we er namelijk een echte streekderby van maken.

In onze familietribune kan je als volwassene voor 10 euro naar De Derby komen. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen hun ticket gratis. 

Tickets bestel je door het formulier hieronder in te vullen voor maandag 10 oktober 2022 om 23u59. Het formulier kan je meerdere keren invullen. 

Daarna kan je de tickets vanaf donderdag 13 oktober 2022 zelf afhalen en afrekenen op het secretariaat van KV Kortrijk aan het Guldensporenstadion. De openingsuren vind je op de website: www.kvk.be/nieuws/secretariaat-open/

Met vriendelijke KVK-groeten

KVK-team

-----------------------------------------------------------------