Nieuwsbrief 14/01 TRANSLATE

Google translate 

How do I translate the newsletter? Watch this video.

* Comment traduire la lettre avec les nouvelles de l'école? Regarde cette video.

Een nieuwsbrief gemist?
Alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden onder: "ouders - nieuwsbrieven".

_____________________________________________________

Beste ouders en kinderen

De eerste schoolweek van 2022 zit er bijna op. Het was een drukke week. De kinderen van het vierde leerjaar konden zich uitleven tijdens de schitterende sportweek. Sport en les afgewisseld... ze konden het smaken! Voor onze zesdeklassers stond de secundaire beurs op het programma. Drie dagen ondergedompeld worden in de wereld van het ‘middelbaar’. Nu even alles laten bezinken, goed nadenken en straks de juiste keuze maken. We wensen hen nu al zes mooie jaren toe. Onze kleuters waren na die drie weken alweer een beetje gegroeid en mochten de nieuwe peuters verwelkomen. Het is en blijft een gezellige drukte in de kleuterafdeling. De kinderen trekken zich van alle coronaperikelen niets aan en genieten van het ruime aanbod. Het is steeds mooi om hun verwondering te zien bij de vele uitdagende activiteiten. In het eerste leerjaar werd het lezen snel weer opgenomen. Gelukkig werd er ook in de voorbije vakantie flink gelezen thuis. Elke leesbeurt is een stapje vooruit om de leestechniek onder de knie te krijgen. Ons boeken(t)huis bracht woensdag weer een talige namiddag. De vele taalspelletjes en het uitgebreide boekenaanbod zorgen voor een grote taalboost. De resterende beurten van de naschoolse sport zijn gestart en lopen nog even door. Vanaf februari kan men terug inschrijven voor de volgende reeks. Voor meer nieuws uit de klassen kan je nog steeds terecht op de website van school. Ook via Facebook en Instagram geven we een inkijk op onze werking.

De ouderraad organiseert op 5 februari opnieuw de fantastische online familiequiz. Als je houdt van een gezellige uitdaging, spanning en ambiance is snel inschrijven de boodschap.

De maatregelen i.v.m. quarantaine van de kinderen is nog maar eens aangepast. De meest recente (van 13/01) kan je hieronder lezen. Bij twijfel mag je ons steeds contacteren. We hopen dat we gespaard blijven van klassluitingen. Onze CO2-meters monitoren de lokalen, leerkrachten zorgen voor goede ventilatie in de klassen en onze crew poetst elke dag toiletten, refters en gemeenschappelijke ruimtes. De laatste signalen in de pers lijken steeds beter, maar het is nog even vingers kruisen dat we de vier positieve testen in één klas niet halen.

Voor straks een fijn weekend. Graag tot maandag.

Directeur Jo

--------------------